ENS INICIEM EN EL TREBALL COOPERATIU

 Bon dia, famílies!

Tenim moltes coses per contar-vos, ens acompanyeu?

A finals del segon trimestre, ens endinsarem dins el treball cooperatiu per anar aprenent a fer feina amb els altres, i sobretot, ajudar-nos.

A partir del conte “De què fa gust la lluna?”, on una colla d’animalons treballen plegats per arribar fins a la lluna, veiérem la necessitat de cooperar entre nosaltres i d’ajudar-nos, d’igual forma que ho feien els personatges. Ens donaren a cadascun un dibuix, i haguérem de buscar qui dels nostres companys i companyes tenia el mateix. Així, sorgiren les parelles, i la nostra primera feina va estar decidir quin gomet ens agradava a tots dos per identificar la nostra cartilla de “parella cooperativa”.


PARELLES COOPERATIVES


Hem anat fent molta feina plegats, i alguna de les activitats següents mostra el procés.

Treballant a partir de l'estructura de paper, o de les flors cooperatives, ens hem iniciat en el treball cooperatiu. Per què és tan important? Si mireu algun dels vídeos, veureu com és de diferent cada un dels nens i nenes, i això és el que enriqueix el clima de la classe. Uns són més pacients, altres més impulsius, uns més tossuts i altres amb més facilitat per arribar a un acord, i de vegades cedir en algun aspecte. El que busquem és aprendre a fer feina plegats, aconseguir un objectiu comú i sobretot ajudar-nos entre nosaltres per arribar a aquest. Dialogant, negociant i entenent que no sempre les coses es fan únicament com un vol, sinó que les opinions dels altres valen igual que la meva.


En Lucas M. i na Luna demostren molt bé com arribar a un consens! Ja podríem aprendre més els grans dels petits.


 Vídeos estructura-paper


ESTRUCTURA PAPER



Vídeos Flors cooperatives


Hem seguit gaudint molt dels tallers, preparant les portades dels dossiers amb la tècnica del marbrejat, hem treballat el volum a partir de la modelació de fang, em conegut els colors primaris i els que sorgeixen en barrejar-los, i hem fet uns dracs ben pinxos per celebrar sant Jordi! I fins i tot vingueren a mostrar-nos molts de contes per celebrar la diada.


PORTADES DOSSIERS


 MODELATGE - FANG


GRAFISME_COLORS


DRAC SANT JORDI


SANT JORDI


També, disfrutàrem molt amb la sortida al parc de correus del poble. 

SORTIDA PARC


Hem seguit esforçant-nos molt per anar reconeixent les lletres que ens envolten, i les mestres ens han preparat molt de material perquè aprenem jugant. Com aquesta peixera, on hem de pescar la vocal que ens indiquin (així reconeixem la grafia), o les flors de vocals, on classifiquem dibuixos que representen una paraula segons la vocal per la qual comencen (així, unim la grafia amb el so). I per què fem tot això? Doncs per anar guanyant seguretat abans d’endinsar-nos molt més en l’escriptura.

PEIXERA VOCALS


FLORS_VOCALS


I sabeu com aprenem els números? També, a partir de jocs. Unint la grafia amb la quantitat, repassant-lo, comptant-lo, descomponent-lo...

nº3



Des de fa un parell de dijous, ens porten fruita boníssima a l'escola! 




I com sempre! Seguim disfrutant al màxim de les sessions de psicomotricitat, dels moments d'esbarjo al pati, etc.


PSICO


GUIX PARET



Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

FEINETES PER FER A CASA

PROTAGONISTA. CHLOE

REVISTA 2022